Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

Nyári táska divat 2024: Fedezd fel a legdivatosabb darabokat!

Olvasási idő: 7 perc
2024. 04. 12. 13:11:12
Nyári táska divat 2024: Fedezd fel a legdivatosabb darabokat!

 

A 2024-es tavaszi és nyári divatbemutatókon a legnagyobb divatcégek, így a Gucci, a Bottega Veneta és a Victoria Beckham is klasszikus sziluetteket mutatott be, de ezúttal friss anyagokkal és színekkel, ami azt sugallja, hogy a 2024-es legnagyobb tavaszi trend nem az újjáéledés, hanem a megújulás lesz. Ennek az a lényege, hogy a stílusunkat folyamatosan finomítjuk úgy, hogy tükrözze az aktuális hangulatot, időszakot és trendeket. Ehhez olyan táskákat választhatunk, amelyek nemcsak időtállóak, de évekig örömünket leljük bennük. 

 

Írta: Kiss Anita

 

2024 tavaszán és nyarán elsősorban a tágas, praktikus modellek kerülnek előtérbe, amelyekben minden elfér, amire a nap folyamán szükségünk lehet.

A mai, modern életmódunk elég pörgős, hiszen korán kelünk, napközben pedig tele vagyunk kötelezettségekkel és egyéb elfoglaltságokkal.

Az is gyakran előfordul, hogy különböző helyeken kell megjelennünk: munkába megyünk, majd munka után edzésre vagy tanfolyamra, a nap folyamán közbe jöhet egy munkaebéd is, este pedig összefutunk a kollégákkal vagy a barátainkkal. Mi nők pedig mindenhol szeretnénk csinosan megjelenni.

A stylistok ezért idén a tágas bevásárlótáskákat és shopper táskákat hozták vissza a divatba, amelyeket farmerrel és blézerrel, de akár egy estélyi ruhával is bátran viselhetünk.

Emellett visszatérnek a klasszikus és elegáns táskák is, amelyek "Milan sciura" hatást kölcsönznek.

 

enlightenedTudtad? A "Milan sciura" kifejezés a milánói, szépkorú, tehetős hölgyeket jelöli, akik kifinomult stílusukról és elegáns öltözködésükről ismertek. A "sciura" szó a "signora" (hölgy) szóból származik, de a "sciura" kifejezés inkább a társadalmi státuszt és a stílust emeli ki, mintsem pusztán a hölgyek megszólítását jelenti.

 

A 2024-es tavaszi/nyári táskadivatban kiemelt szerepet kap az érzékelés. A durva textúrák, a finom kézi szövések és a természetes hatású felületek uralják a trendet. A táskák nem csupán praktikus kiegészítők, hanem stílusunk igazi kifejezőivé válnak.

A fényes lakkbőr mellett megjelennek a táskákon a hímzések. Anyaga természetes, szemcsés hatása melegséget és egyediséget kölcsönöz.

1. Maxi tote bag: praktikus és tágas

 

A Tote táska (óriási táska) kétségtelenül a 2024-es tavaszi-nyári szezon egyik legpraktikusabb darabja. Vállon vagy keresztbe vetve is hordható. A The Row-nál puha bőrből készült, a Tod's-nál szövetbetétekkel egészítették ki. Számos kreatívabb verzió is létezik, amelyeket esti programhoz is viselhetünk. A Prada a kristályapplikációkra összpontosított, hímzésként használva őket, míg van olyan tervező, aki kézzel horgolt hálóval borítja be a fekete Tote táskáit.

 

Táska divat 2024 Képek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Maxi tote bag

 

2. Hálós táska: a nyár praktikus kiegészítője

 

A bőrtáskát felváltja a hálós táska? Könnyen meglehet, hiszen a kifutókon hódítottak az ilyen táskák, amelyek tényleg jól néznek ki.

Könnyűek, tágasak, és már most a nyarat idézik. Tory Burch dupla hálós táskája pedig igazi divatcsemege!

 

Táska divat 2024 - hálós táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Hálós táska

 

3. Fényes, lakkbőr táska: a trendek élvonalában

 

A lakkbőr táska nem új keletű darab, de a 2024-es tavaszi-nyári divatbemutatókon feltűnő ikonikus, csillogó táskákba azonnal bele lehetett szeretni. A kifutókon a Ferragamo Hug táskája vagy a Gucci Bamboo táskája a modern eleganciát testesítik meg.

Tippek a lakkbőr táska viseléséhez:

  • Ha nem szeretnéd, hogy a táskád túl feltűnő legyen, válassz egy visszafogottabb színt.
  • Kombináld a lakkbőr táskát egy egyszerű ruhával, hogy ne vidd túlzásba a csillogást!
  • Vigyázz a táskádra, hiszen a lakkbőr könnyen karcolódik!

A lakkbőr táska egy sokoldalú kiegészítő, amely minden alkalomra tökéletes.

Válassz a stílusodhoz illő táskát, és mutasd meg a világnak a személyiséged!

 

Táska divat 2024 - Lakkbőr táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Lakkbőr táska

 

4. Fonott táskák: Mesteri fonások, lenyűgöző textúrák

 

A 2024-es tavaszi táskadivat nemcsak a formákkal, hanem a felületekkel és a textúrákkal is lenyűgöz minket.

Az olasz tradíció és kézműves hagyományok ennél a táskánál teljes pompájukban megmutatkoznak: az olasz designerek a bőr csíkokat művészi módon illesztik és fonják össze, hogy csodálatosan lenyűgöző táskákat hozzanak létre.

 

Táska divat 2024 - Fonott táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Fonott táska

 

5. Láncok mindenütt

 

A láncos táska még mindig nagyon divatos. A tervezők idén arany- vagy ezüst színű láncokat helyeztek el a táskákon.

Ezeken a rendkívül elegáns, „très chic” táskákon a láncok a gyakran tömzsik, vastagok.

 

Táska divat 2024 - láncos táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Láncos táska

 

6. Barrel bags, azaz a henger alakú táska

 

Az elmúlt néhány szezonban láthattuk, ahogy a klasszikus sziluettek új formát öltöttek: egyre kisebbek és szélesebbek lettek. Ez a dizájn kelet-nyugati táskaként (east-west bags) ismert. A nyújtott formájú táska azért lett népszerű, mert még éppen beleférnek a legfontosabb dolgok (pénztárca, rúzs és a telefon), és nagy ahhoz, hogy feltűnést is keltsen. A Ferragamonál, a Miu Miunál és a Bottega Veneta-nál is láthattuk ezt a típusú táskát a kifutókon.

 

Táska divat 2024Képek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 tavasz - Barrel táska

 

 

7. Hold alakú táska: a klasszikus övtáska újragondolva

 

Ha nyeregtáska/hold alakú táska (saddle bag), akkor mindenkinek a legendás Dior nyeregtáska jut az eszébe, amely a Szex és New Yorknak köszönhetően vonult be a divat- és filmtörténelembe, és ma már a legfontosabb influencerek és hollywoodi sztárok kezében láthatjuk.

A hold alakú táska hihetetlen népszerűsége azonban a kultikus és klasszikus Chloe nyeregtáskának köszönhető.

Ennek a táskának lapos a teteje és kerek az alja, ami egyedi megjelenést kölcsönöz neki, és garantáltan magára vonzza a tekinteteket.

A félhold, briós vagy banán alakú táska, amelyet nagyon kényelmes viselni, a 90-es évek övtáskájához hasonlít leginkább. Kulcsfontosságú jellemzője a formája. A táska kicsi, ugyanakkor belül tágas, amely megfelel a modern, városi nők igényeinek.

A választék pedig olyan széles belőle, hogy nem szükséges a semleges vagy hagyományos palettánál maradnod. A fényes fémes színek, a puha velúr és a harsány minták extra löketet adnak a táskának, így ez a kiegészítő olyan feltűnő is tud lenni, hogy akár ékszerként is funkcionálhat.

 

Táska divat 2024 - Hold alakú táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 tavasz - Hold alakú táska

 

8. Hajtogatott táska (Slouchy bag): Munkába vagy a klasszikus estélyi viselethez

 

A hajtogatott vagy más néven "workwear" táskák egyre népszerűbbek a divatvilágban. Puha anyagból készülnek és összehajtogathatóak, akárcsak az origami táskák. Ez a sokoldalúság teszi őket modern, rohanó életmódunk ideális kiegészítőjévé.

Tudtad? A "slouchy bag" egy lágy és laza formájú táska. Ez a táska nem tartja meg mereven a formáját, hanem inkább összeesik, amikor nem töltik meg teljesen.

Jellemzői:

  • Puha anyagokból készülnek, mint bőr, vászon vagy egyéb szőtt anyagok.
  • Nincs erős belső szerkezete, amelyek megőriznék a formáját.
  • Gyakran hengeres vagy táskaszerű sziluettjük van, lekerekített aljjal.
  • Általában vállpánttal vagy kézi fogantyúval is rendelkeznek.

 

Táska divat 2024 - Origami táskaKépek forrása: www.pinterest.com

 

Táska divat 2024 - Origami

 

9. Clutch táska: a letisztult stílus kedvelőinek

 

2023-ban tért vissza a kifutókra a borítéktáska. A trend fő képviselői, Tom Ford és Peter Hawkings pedig bebizonyították, hogy ha esti elegáns öltözködésről van szó, semmi sem elegánsabb egy csinos, karcsú clutch-nál.

A lötyögős, túlméretezett borítéktáskáktól a karcsú és strukturált stílusokig mindenféle clutch táskát láthattunk a kifutókon. Azonban bármilyen formájú is legyen egy clutch táska, a jelenlegi divat szerint mindig fogjuk a kezünkben vagy csapjuk a hónunk alá még abban az esetben is, ha rendelkezik pánttal vagy fogantyúval.

 

Táska divat 2024 tavasz - clutcKépek forrásai: www.pinterest.com

Táska divat 2024 - Clutch

 

10. Piros táska: minden öltözéket feldob

 

 A piros szín még mindig divatos, de idén tavasszal és nyáron elsősorban a mély bordó színárnyalatban hódít. A Hermèsnél, a Guccinál és a Jil Sandernél is feltűnt ez a trend, amelyet finom csillogás és sötét tónusok jellemeznek.

Az öltözékünket színes, jelen esetben piros kiegészítővel feldobni nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Azt javaslom, hogy maximum két másik színnel - például fehér ruhával és fekete balettcipővel - kombináld, és olyan táskát válassz, amely elegáns anyagokból készült, mint például a marha- vagy a lakkbőr.

 

Táska divat 2024 tavasz nyár - Piros táskaKépek forrása: www.pinterest.com

Táska divat, piros táska

 

Nyári táska divat 2024 - Összefoglalás

 

Itt az ideje, hogy felfedezzük a szezon legdivatosabb táskáit, melyek nem csupán praktikus társak a mindennapokban, de stílusunk igazi megtestesítői is.

Bármilyen stílust is kövess, a 2024-es tavaszi-nyári táskák között biztosan megtalálod majd azt a táskát, amely kiemeli az egyéniségedet és teljessé teszi megjelenésedet. (legyen akár zsebes, ezüst, óriási, letisztult vagy bőrből készült)

Ne feledd: a táska nem csupán praktikus viselet, de stílusunk szimbóluma is. Válassz olyan darabot, amely tükrözi személyiségedet és amelyet magabiztosan viselsz!

 

Még több divatról szóló cikk az Értékmarketen:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Divat

Keresés