Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

Gyermeknap 2024 - Közös élmények, örömteli pillanatok!

2022. 05. 23. 12:01:12
Gyermeknap 2024 - Közös élmények, örömteli pillanatok!
Mi jut eszedbe akkor, amikor a gyermekkorodról kérdeznek? Az ártatlanság, a csínytevések, a játékok, a veszekedések? Most csukd be a szemed és képzeld el, hogy újra kisgyerek vagy! Tovább olvasom...

 

Írta: Kiss Anita

 

Így, felnőttként, ugye neked is hiányzik az, mikor felhőtlenül tudtál játszani, ugrálni, hangosan énekelni vagy táncolni az esőben? Igen, tudat alatt, a legtöbb embernek hiányzik a felhőtlen gyerekkor.

 

Gyereknap 2024

 

Kérlek, hogy ezen a gyermeknapon ünnepelj a gyermekeddel! Ünnepeld vele az elfeledett gyermekkorodat!

 

Úgy gondolod, hogy felnőttként már nincs helye az életedben a régi bolondozásoknak? Persze, felnőttként már jobban odafigyelünk a helyes viselkedésre és ahogy telik az idő, ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. De azt javaslom, hogy május utolsó vasárnapján, gyermeknapon, engedd el magad, hagyd, hogy a benned rejtőzködő kisgyermek előbújjon!

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik ez a kérés, de talán így, még ha rövid időre is, de visszatérhetne a lelkedbe, az „idő ráncai alatt” felejtett elevenség és gyermeki vidámság.

Próbáljuk meg minden évben, május végén, mi is a gyermekeinkkel együtt felidézni, azt a tengernyi sok mindent, ami most, felnőttként, hiányzik a gyerekkorunkból.

Hiszen annyi mindent tehetünk önmagunkért! Tedd azt a gyermeknapon, amit a gyerekkorodban nagyon szerettél! Például rajzolj, élvezd a hintázást, a futást, a táncot vagy a csokoládéevést. Vagy csinálj bármit, ami jól esik.

Vegyél magadnak egy jegyet a vidámparkba! Tégy őrült dolgokat! Ülj fel a körhintára vagy a hullámvasútra, arra, amelytől egykor féltél, és amelytől a hideg futkosott a hátadon. Kiabáld ki a tüdődet a szellemvasúton! Próbáld ki a céllövöldét, a találatodat pedig ünnepeld meg egy vattacukorral!

Rajzolj! Régen mindannyian szerettünk rajzolni. Színezés. Filcek, zsírkréták, vízfestékek és még sok más dolog, ami felszínre hozta a kreatív oldalunkat. A rajzfüzet volt a kedvenced az iskolában? Vegyél néhány zsírkrétát, ceruzát, radírt és sok-sok lapot. Nézd meg, hogy tudsz-e még olyan szépen rajzolni, mint régen!

 

Felejtsd el, hogy mit gondolnak rólad, légy boldog, légy gyerekes!

Tölts több időt a gyermekeddel, rosszalkodjatok, csibészkedjetek együtt!

 

enlightenedTudtad? Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta (836(IX). határozat), hogy minden országban tartsák meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. A Nemzetközi Gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában június 1-jén.

 

Játsszatok együtt a szabadban!

Lepd meg egy szép labdával és menjetek el a közeli parkba vagy játszótérre: focizzatok, kézilabdázzatok, élvezzétek az együtt töltött időt. A Winner csodaszép labdái (legyen akár focilabda, kézilabda. kosárlabda, röplabda) nem fognak csalódást okozni.

Winner focilabda

 

Színezzetek együtt!

Az asztalhoz ülni egy üres papírral a gyerekek számára mindig izgalmas. De mit szólnál egy kis változatossághoz? Ismered a színezhető párnákat? Pompás ajándék ez kreatív gyerekeknek. A közösen elkészített párna egész évben díszíti a gyerekszobát. Később jó lesz majd ránézni, jó lesz majd emlékezni.

 

Olvassatok együtt a kertben vagy a verandán!

Ehhez már csak egy kényelmes babzsákfotel hiányzik! Tudod miért olyan kényelmesek és miért érzed úgy, hogy nem akarsz felállni belőlük?  Az apró golyócskáktól, amelyeket beletöltöttünk. A babzsákon semmi nem nyom, komfortos, pihenésre csábít.

Babzsákfotel

 

Reggel lepd meg a gyermekedet egy kedves, figurás szendviccsel!

Egy mókás szendvicsnek senki nem tud ellenállni, ebédre pedig készítsd a kedvenc ételét.

Figurás szendvics

 

Gyermeknapon hozd vissza a régi gyermeki mosolyt az arcodra, a felhőtlen örömöt a lelkedbe és éld át a csillogást a gyermekeid szemében!

 

GYEREKNAPI PROGRAMOK 2024: OLVASD EL ITT.

Mikor van a Gyereknap Magyarországon 2024-ben? 

▶Magyarországon a Gyereknap minden évben, május utolsó vasárnapjára esik.

▶2024-ban a Gyereknap 2024. május 26-án, vasárnap lesz.

Vasúttörténeti Park - Gyereknap 2024: https://vasuttortenetipark.hu/rendezvenyek/

Nemzetközi Gyereknap - Melyik országban mikor ünneplik 2024-ben?: https://timesles.com/hu/holidays/childrens-day-166/

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szabadidő

Keresés