Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

Testalkat típusok és a táska - Hogyan válassz táskát, amely illik az alkatodhoz?

Olvasási idő: 4 perc
2022. 06. 29. 06:37:58
Testalkat típusok és a táska - Hogyan válassz táskát, amely illik az alkatodhoz?
Egy új táska kiválasztása nem könnyű feladat, ezért a legtöbb nő a legújabb trendeket követve, vagy a már meglévő kiegészítőihez igazodva vásárol magának táskát. Habár e két szempont is nagyon fontos, de nem árt figyelembe venni egy másik fontos tényezőt sem, mégpedig a testalkatunkat. Tovább olvasom…

 

Írta: Kiss Anita

Lehet, most felteszed magadban a kérdést: a testalkatomhoz passzoló táskával valóban csinosabb leszek? Igen, ez így van, sokkal harmonikusabb lesz a megjelenésed egy alkatodhoz illő táskával. A táska formája és a nagysága ugyanis nagyon sokat számít. A rosszul megválasztott táska felhívja a figyelmet

a problémás területekre és aránytalanná tesz.

Ebben a cikkben segítek neked meghatározni, hogy milyen testalkatod van, és segítek kiválasztani a testalkatodhoz legjobban illő táskatípust!

A megfelelő táska kiválasztásának általános szabálya:

1. Amennyiben alacsony vagy és molett, akkor a táskádnak inkább nyújtott formájúnak és szögletesnek kell lennie.


Üres   Táska alacsony és molett nőknek 

2. Amennyiben magas vagy és karcsú, akkor érdemes inkább kerek vagy széles és lekerekített formájú táskát választanod.

Üres 

 

A megfelelő méret kiválasztása

1. Amennyiben vékony testalkatú vagy, akkor válassz kisebb méretű táskát magadnak.

2. Amennyiben magas vagy és erősebb testalkatú, akkor jobb, ha nagyméretű táskát viselsz.

Melyik táska előnyösebb? 

Amennyiben széles a vállad, akkor kerüld a nagyméretű kézitáskákat. A legjobb választás számodra a kézben hordható, kis méretű női táska. Esetleg a másik lehetőség egy hosszú pánton lógó táska, amely segít abban, hogy a felsőtestedről a figyelmet az alsóra terelje.

Akinek viszont széles a combja, vagy picit nagyobb a hasa, az a legjobb, ha kézben hordható táskát választ, és kerüli a hosszú pánton lógó táskákat. Ebben az esetben ugyanis a hangsúlyt a test alsó részéről a felsőre kell terelni, nem pedig fordítva.

Megfelelő alkalomra, megfelelő táska

Úgy tartják, hogy az átlagos és nagyobb méretű táskák jobban illenek az alkalmi és a hétköznapi öltözékekhez.

A kis táska viszont elegánsabbá teszi a megjelenésedet, ezért az jobban illik egy étteremi vacsora alkalmával vagy például egy klubban való megjelenéshez.

Testalkat típusok - Hogyan határozd meg a testalkatodat?

A helyes öltözködés kulcsa az alkatod ismerete. Vannak olyan adottságaid, amelyeket szeretsz magadban és van, amelyeket nem. Ha tisztában vagy vele, mi áll jól, mit érdemes hangsúlyoznod magadon és mi az, amiről jobb, ha eltereled a figyelmet, az nagyban megkönnyíti a táskavásárlást. A megfelelő táska kiválasztása sokat tud javítani a megjelenéseden, de ha rosszul választasz, akkor bizony a kevésbé előnyös testrészeidre irányítod a figyelmet.

A női testalkat alapvetően öt típusba sorolható:

Üres  Testalkatok

 

1. Háromszög vagy körte testalkat (A)

Az „A” testalkatú nők jellemzője a keskeny váll és a széles csípő. A széles csípő miatt az alsótest kap nagyobb hangsúlyt.

Üres      Körte testalkat

Képek forrása: www.pinterest.com

2. Egyenes vagy téglalap testalkat (H)

A „H” alkatra jellemző, hogy a csípőhöz képest sokkal - maximum 15 centiméterrel - keskenyebb a derék. Azokat a "H" alkatúakat, akik nagyon soványak, "I" alkatnak is nevezik. (A manökenek nagy része is ilyen alkattal rendelkezik, ez tulajdonképpen a modell alkat).

    Egyenes testalkat

Képek forrása: www.pinterest.com

3. Fordított háromszög testalkat (V)

A „V” testalkat fő jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó. Ezt okozhatják a csípőhöz képest széles vállak, a keskeny csípő és a vékony lábak. Ezt nevezik fiús alkatnak is.

Üres  Fordított háromszög alkat

Képek forrása: www.pinterest.com

4. Homokóra testalkat (X)

Az „X” alkat jellemzője az ívelt csípő, a vékony derék, az alsó és felső test közötti kiegyensúlyozott arányok.

Üres  Homokóra testalkat

Képek forrása: www.pinterest.com

5. Kerek vagy alma testalkat (O)

Az „O” típusú nőknek a törzsük középpontján van a hangsúly, széles csípő, kidomborodó has és széles derék jellemzi őket.

  Alma testalkat

Képek forrása: www.pinterest.com

Amennyiben egy alaposabb testalkatelemzésre vágysz, látogass el a https://makeupstyledesign.com/ oldalra. (Tóth Judit stílustanácsadó oldala) A testalkatelemzés során megtanítják neked, hogy melyek azok a szabásvonalak, amelyek a legelőnyösebbek számodra és azt is, hogyan válassz magadnak ruhát, milyen alkatra milyen ruha illik, milyen szempontokat tarts szem előtt, amikor vásárolni mész. 

Válassz az alkatodnak megfelelő táskát!

 

Üres  Körte testalkat

Kép forrása: www.pinterest.com

Amennyiben nem szeretnél deréktól lefelé még testesebbnek tűnni, akkor a hangsúlyt a válladra és a mellkasodra kell helyezned. Ennek eléréséhez csak a pántok hosszára kell ügyelned. A táskád soha ne essen a derékvonalad alá, a legelőnyösebb, ha a csípőd és a derekad közé esik, így kelti majd a keskeny csípő illúzióját. Kerüld a túl hosszú pántú táskákat, a lötyögős táskákat, illetve a csípődre eső táskákat (ide tartoznak a keresztben hordott táskák és a derékon viselt övtáskák is), mert ezek a csípődre irányítják mások tekintetét. A nagyon pici táskákat is kerüld, mert nagyobbnak tűnhetsz tőlük, mint amekkora valójában vagy.

Választhatsz rövid, nagyobb méretű válltáskát, vödörtáskát, és ha szereted az övtáskát akkor a mellkasodon keresztben vetett megoldás tökéletes a számodra. Egy merész színű, flitteres táska a felsőtested hangsúlyozására tökéletes lehet.

Üres  Háromszög testalkat és táska

Képek forrása: www.pinterest.com

Üres  Egyenes testalkat

Kép forrása:www.pinterest.com

A leginkább sportos testalkatú testtípusként ismert, a téglalap alakot jellemzően azonos szélességű vállak, derék és csípő jellemzi. Mivel „egyenes formákkal” rendelkezik, íveket kell adnod az alakodhoz, ezért nagyon fontos számodra a táska kialakítása és anyaga. A pántok hosszát tartsd úgy, hogy a táska a csípőd köré essen. Ne hordj merev, geometrikus formájú táskákat!

Válassz inkább puha bőrből készült, túlméretezett táskákat, vödörtáskákat és hobo táskákat.

Kerüld a csípőre támaszkodó, vagy a csípő alá érő táskákat.

Üres  Egyenes testalkat táska

Képek forrása: www.pinterest.com

Üres  Fordított háromszog

Képek forrása: www.pinterest.com

Tereld a figyelmet a deréktájra! Számodra a legfontosabb, hogy ne hangsúlyozd még jobban a felsőtested. Figyelj a táska pántjának hosszára és szélességre. Ne válassz se túl kicsi, se túlméretezett táskát! Inkább kerüld a széles pántokkal ellátott válltáskákat!

Válassz olyan táskát, amely felhívja a figyelmet a tested vékonyabb részére a figyelmet, olyat, amely a csípődig vagy a combodig ér. Jó választás a hosszú pántos válltáska (amely lehet színes is), a kézben tartott clutch, a keresztben átvetett táska, az övtáska és a hobo táska.  

Üres  Fordított háromszög alkat

Képek forrása: www.pinterest.com

Üres Homokóra testalkat

Kép forrása: www.pinterest.com

Gratulálok, te vagy a legszerencsésebb! Szinte bármilyen táskát választhatsz magadnak! Egy dologra figyelj csak oda! Ne tereld el a figyelmet egy hangsúlyos táskával a szép alakodról és irányítsd a figyelmet a keskeny derekadra.

  Üres  Homokóra alkat

Képek forrása: www.pinterest.com

Üres  Kerek testalkat

Kép forrás: www.pinterest.com

Ha kerek testalkatú vagy, akkor neked egyensúlyba kell hozni a tested körvonalait. Kerüld a rövid pántú válltáskát és a clutch-ot. Ehelyett válassz inkább nagyméretű táskát! A kemény bőrből készült kézitáskák és a fogóval kombinált táskák pont neked valók. Ha nagy a mellbőséged, ne hordj keresztbe vetett táskát és válltáskát. Ezek a táskák csak még szélesebbnek és nehezebbnek fogják láttatni a felső testrészedet. Ehelyett válassz inkább közepes méretű kézben hordható táskákat, tote táskákat (shopping táska). Ha pedig nem tudsz vállon átvetős táska nélkül élni, ügyelj arra, hogy a vállpántot hosszabbítsd meg úgy, hogy a táska a csípő alá érjen.

Szerezz be egy kerek testalkathoz passzoló táskát!

Üres  Kerek alkat táska

Képek forrása: www.pinterest.com

 

TESTALKAT TÍPUSOK ÉS A TÁSKA - ÖSSZEFOGLALÁS

 

A táskadivat folyton változik, minden évszakban más és más színű, mintájú, méretű és formájú táskák számítanak divatosnak. Vannak olyan trendek, amelyek sok embernek tetszenek, az éppen divatos táska viszont nem feltétlenül áll ugyanolyan jól egy körte, egy alma vagy éppen egy fordított háromszög alkatú nőnek. Vásárláskor ezért ajánlatos figyelembe venned azt is, hogy a testalkatodnak megfelelően milyen táskák, táskaformák a legelőnyösebb számodra.

Az ideális női alkat mindenki számára más és mást jelent, és a történelem során is folyamatosan változott. A testalkat egy adottság, amelyet az öltözködéssel nagyon jól lehet befolyásolni, ugyanis mindegyik testalkat esetén vannak olyan szabásvonalak, fazonok és táskatípusok is, amelyek kihangsúlyozzák az előnyös tulajdonságaidat és olyanok is, amelyek ráirányíthatják a figyelmet arra a testrészedre, amit nem feltétlenül szeretnél hangsúlyozni.

Amikor a következő táskádat beszerzed, gondolj majd arra is, hogy a testalkatodnak megfelelő táskát válassz magadnak, amellyel még elbűvölőbbé teheted a megjelenésedet!

 

Még több divatról szóló cikk az Értékmarketen:

Tartalomhoz tartozó címkék: Divat

Keresés